Vezetőink

Apostagi Adorján

Apostagi Zoltán Adorján vagyok. Szerető, hívő, hatgyerekes családban nőttem fel, gyerekkoromtól kezdve életem része az Istennel való kapcsolat. 11 éves koromban szólított meg Isten olyan erővel, hogy azóta magam is vallom: Jézus Krisztus a világ Megváltója. Az ő tanítványaként éltem meg fiatal éveimet. Középiskolában a Lónyayban találkoztam Vikivel, aki azóta a feleségem és három gyönyörű gyermekünk, Zsófia, Noémi és Illés Édesanyja. A református teológia elvégzése után segédlelkészként szolgáltam Budapest-Pestszentlőrinc Kossuth téri gyülekezetben, majd egy tanulmányi évet tölthettünk el az Egyesült Államokban. Pakson szolgáltam missziós lelkészként, majd a Kőbánya-Újhegyi lakótelepen gyülekezetplántálást kezdhettem el. 2016 óta nem lelkészként szolgálok. Villanyszerelő és biztonságtechnikai vállalkozóként továbbra is szívügyem az Evangélium megélése és hirdetése a világban. 2017 óta tartozunk ehhez a gyülekezethez, 2020. februárban választott meg a gyülekezet egyik vezetőjének és elnökének. Öröm és kiváltság, hogy ezt a szolgálatot végezhetem a gyülekezet javára és Isten dicsőségére. Ahogy Isten eddig megáldotta ezt a gyülekezetet az elmúlt több, mint 30 évben, hiszem, hogy hűségesen munkálkodik a jövőben is bennünk és általunk.

Bozsóki Dániel

Régóta szívügyem a gyülekezet, a vezetés, mások bátorítása és inspirálása. Szeretek kreatívan gondolkodni és kreatív dolgokat létrehozni. Az elhívásom, hogy sokféle módon lehetőséget teremtsek másoknak, hogy megismerjék Jézust, és szorosabb kapcsolatba kerüljenek vele. Feleségemmel és két gyermekünkkel együtt veszünk részt a gyülekezet életében.

Ferenci Gábor

Nem hívő családba születtem, és emlékeim szerint egészen fiatal koromig nem hallottam Jézus Krisztusról. Először a bátyám – aki nem sokkal azelőtt tért meg a Timóteus Társaság egyetemi szolgálatában –, valamint hívő gimnáziumi osztálytársaim hirdették nekem az evangéliumot. Isten kegyelméből majdnem 18 évesen én is megtérhettem a bűneimből, rábízhattam életem a Megváltóra, és csatlakozhattam a Szabad Evangéliumi Gyülekezethez. Isten egy drága feleséggel (Virág) és 6 gyönyörű gyermekkel ajándékozott meg. Örömmel szolgájuk együtt az Urat itt a gyülekezetben mindazokkal az ajándékokkal, amiket ránk bízott. Szívügyünk a gyermekmisszió, feleségemmel együtt a Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársaiként szolgálunk.

Gulyás László

Gulyás Lászlónak hívnak, egyfeleségű férfiú vagyok. Hívő szülők családjába születtem, ahol állítólag háromévesen megértettem és elfogadtam, hogy az Úr Jézus szeret engem, de serdülőként nagy belső harcok után korábbi döntésemet meg kellett erősítenem, és életem irányítását átadtam Jézusnak. Nagy szavak ezek, nem is szeretem ezt így kihangsúlyozni, mert sokkal inkább tartom fontosnak, hogy Isten tett meg értem annyi mindent, például hogy ezt az odaszánást, döntést meghozzam. Ő hordozott, Ő tanított, Ő adott kegyelmet, akár az evangélium megértésére is. Ő tartott meg eddig és biztat, hogy bízzak benne, hordozni fog a célig.
A gyülekezet vezetőségében 2009 óta veszek részt egy év kihagyással. Tapasztalom, hogy csak Ő ad erőt, bölcsességet, Ő hordozott ezen az területen is. Célom, hogy azon a kis részen, amit Isten rám bízott, hűen helyt tudjak állni.