Bethlen Gábor Alap

2023

Vallási egyesületünk, a Szabad Evangéliumi Gyülekezet, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából 11.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a VKT-KP-1-2023/1-000034 -es azonosító számú pályázatnak köszönhetően. Az állami támogatást az alábbi célok megvalósítására tudtuk fordítani: hőszivattyús fűtés-hűtés rendszer telepítése, mosdók felújítása, GLS Vezetői Konferencia, férfi és női hétvége, házaspáros csendesnap, gyülekezeti csendeshét, adventi barkácsolás szervezése, lebonyolítása, imaterem berendezéseinek felújítása. Az állami támogatás tette lehetővé, hogy gyülekezeti házunk korszerűbbé, szebbé, energetikai szempontból gazdaságosabbá válhasson. Köszönjük, hogy mindez megvalósulhatott!

2022

Vallási egyesületünk, a Szabad Evangéliumi Gyülekezet, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából 11.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az VKT-KP-1-2022/1-000038-as azonosító számú pályázatnak köszönhetően. Az állami támogatást az alábbi célok megvalósítására tudtuk fordítani: egy részmunkaidős munkatárs foglalkoztatása (adminisztrációs munka, lelki szolgálat, diakónia), konferenciák/képzések szervezése, azokon való részvétel és csendeshét szervezése, gyülekezeti házunk korszerűsítésének folytatása. A támogatásnak köszönhetően energetikai hatékonyságot növelő beruházás is megvalósulhatott (villanykazán, hőszivattyú, fűtés vezérlés). Az állami támogatás tette lehetővé azt is, hogy régi, elhasználódott székeinket újakra cserélhessük (100 db új szék vásárlása).
Köszönjük, hogy mindez megvalósulhatott!

2021

Vallási egyesületünk, a Szabad Evangéliumi Gyülekezet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából 11.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az EGYH-VKT-21-P-0020-as azonosító számú pályázatnak köszönhetően. Az állami támogatást az alábbi célok megvalósítására tudtuk fordítani: működési költségek, azon belül egy részmunkaidős ügyintéző foglalkoztatása, teológiai/bibliaiskolai tanulmányok támogatása (ösztöndíj), gyülekezeti házunk felújításának folytatása. A támogatásnak köszönhetően kiépítésre került egy napelemes rendszer, megvalósult egy hőszivattyús HMV tároló beépítése is. Folytatni tudtuk a tavaly elkezdett fűtésrendszer-korszerűsítést, és az épületben működő óvoda helyiségeinek felújítása is megvalósulhatott (festés, bútorok, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, előállítása).

2020

Vallási egyesületünk, a Szabad Evangéliumi Gyülekezet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából 11 300 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az EGYH-VKT-20-0020-as azonosító számú pályázatnak köszönhetően. Az állami támogatást az alábbi célok megvalósítására tudtuk fordítani: az online közösségi élet és online oktatás eszközrendszerének fejlesztése, kiépítése, infokommunikációs eszközök fejlesztése, beszerzése, teljes informatikai felújítás, honlap fejlesztése, festés, fűtéskorszerűsítés, irodai és egyéb bútorok, konyhai eszközök, felszerelések beszerzése, könyvtárszoba felújítása, tisztító- és fertőtlenítőszerek, eszközök és gépek beszerzése, egyéb működési kiadások. Az állami támogatásból megvalósult beruházásainkkal két területre összpontosítottunk: a COVID-19 járványhelyzet alatt fenntartani a hitéleti tevékenységet és a fakultatív hitoktatást, megakadályozni a fertőzés továbbterjedését, valamint készülni az újranyitásra.

2019

Vallási egyesületünk, a Szabad Evangéliumi Gyülekezet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából 10 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az EGYH-VSZ-19-0005-ös azonosító számú pályázatnak köszönhetően. Az állami támogatást az alábbi célok megvalósítására tudtuk fordítani: működési költségek, azon belül egy segédlelkész és egy gyülekezeti munkatárs foglalkoztatása, hitéleti tevékenység támogatása, a gyülekezetben folyó munkák, oktatások, programok lebonyolítását segítő, megfelelő infokommunikációs eszközök fejlesztése, beszerzése, az irodai ellátottság bővítése.

2018

Vallási egyesületünk, a Szabad Evangéliumi Gyülekezet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából 7 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az EGYH-VSZ-18-0003-as azonosító számú pályázatnak köszönhetően. Az állami támogatást az alábbi célok megvalósítására tudtuk fordítani: működési költségek, azon belül egy segédlelkész és egy gyülekezeti munkatárs foglalkoztatása, hitéleti tevékenység támogatása, a gyülekezeti ház korszerűsítésére irányuló célok előkészítése. Gyülekezetünk folyamatosan végzi a krisztusi szeretet és az evangélium hirdetését, a Szentírás szerinti szellemi és erkölcsi nevelést a felnőttek, az ifjúság és a gyermekek körében, segíti és támogatja a bel- és külmissziós szolgálatokat. A gyülekezeti munkák koordinálását, lelki szolgálatok, illetve különböző programok végzését ellátó két, teljes állású munkatárs foglalkoztatása jelentette a gyülekezet számára a legnagyobb anyagi terhet ebben az évben. Munkatársaink személyi jellegű kifizetéseit az állami támogatásnak köszönhetően tudtuk megvalósítani.